
Gastronomi Akademisyenleri Derneği hangi amaçlarla kurulmuştur?
Dernek;
Üyelerinin; bilimsel, kültürel, sosyal, ve mesleki yaşantılarına katkı sağlayarak, gastronomi akademisyenleri arasında dayanışmayı artırmak.
Turizm sektörüne, Türk mutfak kültürüne ve gastronomi yazınına katkı sağlayan çalışmalar yapmak ve projeler yürütmek.
Diğer kuruluş ve dernekler ile iş birliği geliştirerek, akademisyenlerin birikimlerinin ülkenin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine olan katkısını arttırmak, bu amaçla organizasyonlar yapmak,
Üniversitelerdeki bilimsel çalışmaları desteklemek, yükseköğretim sisteminde kalite güvencesi ve akreditasyona yönelik çalışmalar yaparak üniversiteler bünyesinde yer alan gastronomi eğitim kurumlarında verilen eğitimin kalitesinin arttırılmasına katkı sağlamak.
Gastronomi sektöründe çalışanlarının bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktır.
Derneğin Çalışma Konuları ve Biçimleri Hakkında Bilgi Verirmisiniz?
Dernek;
Gastronomi akademisyenleri arasındaki bilimsel iletişim ve iş birliğini geliştirir ve üyeleri arasında beşerî ilişkilerin artırılmasına yönelik çalışmalar yapar.
Gastronomi akademisyenlerinin sektör ile ilişkilerini destekleyerek güçlendirir. Bu sayede sektörünün gelişmesine katkı sağlayan projeler geliştirir ve devam eden projelere katkı verir. Böylece Türk mutfağının sektörel ve bilimsel gelişimini sağlar.
Gastronomi meslek yasası, yeterlilikler, mevzuat hazırlama çalışmalarında aktif rol alır. Türk mutfağı, sürdürülebilir gastronomi, gastronomi turizmi, gastro diplomasi, gastro arkeoloji konularında; toplum, kamu kurumları ve yatırımcılara vizyon oluşturur.
Ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum, seminer, panel, vb. toplantılar düzenler. Gastronomi alanın da bilgi, belge, yayınları izler ve temin eder, dokümantasyon merkezi oluşturur, ve her tür yayım yapar.
Derneğe Nasıl Üye Olabilirim?
Dernek;
Bilimsel ve sektörel çalışmalar, kalite güvence yönetimi, sosyal ve eğitsel faaliyetler, Türk mutfak kültürünün araştırılması, gastronomi alan yazısının geliştirilmesi ve tüm bunların yeni nesillere aktarılması, alanlarında faaliyetler gösterir.
Derneğin Faaliyet Alanı Hakkında Bilgi Verir misiniz?
Dernek başkanlığına yazılı olarak yapılacak üyelik başvurusu, dernek yönetim kurulunca en çok otuz gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlanır ve sonuç yazıyla başvuru sahibine bildirilir. Başvurusu kabul edilen üye, bu amaçla tutulacak karar defterine ve DERBİS sistemine kaydedilir.
Merak ettiğiniz soruyu yukarıda bulamazsanız bize ulaşın. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.